Laster...

Grunnet og malt ytterkledning sparer tid og penger

InnTre anvender Teknos sine produkter i sitt anlegg for industriell trebeskyttelse. Grunning og et industrielt mellomstrøk på utvednig kledning sikrer et godt utgangspunkt for kvalitet og lang levetid.

Industriell trebeskyttelse er en høyteknologisk påføring av grunning og eventuelt maling av kledningsbord, utført maskinelt og i beskyttede omgivelser på fabrikk. Det betyr at trevirke er behandlet før montering, med de fordelene dette innebærer.

Fordeler med grunnet og malt ytterkledning er mange:

  • Sparer tid, penger og gir mer fleksibilitet i monteringen.
  • Gjør monteringsjobben av ytterkledning helt uavhengig av sesong og vær.
  • Sikrer at trevirke ikke forringes før behandling og eventuell videre lagring.
  • Unngår krympestriper etter montering.
  • Kontrollert og jevn påføring av grunning og maling.

 

GRUNNING I STANDARD FARGE:

Grunnet kledning lagerføres hos InnTre i fargen "Clean White" (hvit, dekkende grunning) i de mest brukte dimensjoner og profiler.  På grunn av skifte av farge fra Morgendis, vil lageret i en overgangsfase bestå av til dels CleanWhite/Morgendis.

GRUNNING I ANDRE FARGER:

TEKNOL 1888 er en transparent grunning som beskytter treet mot overflatesopp, og som gir en værbestandig beskyttelse. Transparent grunning gir en synlig trestruktur. Grunnbehandlet utvendig kledning med TEKNOL 1888 bør etterbehandles så hurtig som mulig for best resultat og lengst holdbarhet. Etterbehandling må utføres senest innen 6 mnd etter grunnbehandling.

TEKNOL 2881 er en dekkende grunning som beskytter treet mot overflatesopp, og som gir treet en værbestandig beskyttelse og sikrer vedheft til videre behandling. Grunnbehandlet utvendig kledning med TEKNOL 2881 bør etterbehandles så hurtig som mulig for best resultat og lengst holdbarhet. Etterbehandling må utføres senest innen 2 år etter grunnbehandling.

Mange av fargene finnes i både transparent og dekkende grunning, og det er viktig at dette spesifiseres ved bestilling.

DEKKENDE MELLOMSTRØK:

NORDICA EKO 3330. Dekkende industrielt mellomstrøk fra fabrikk som gir beskyttelse 3 til 6 år avhengig av klima.

TRANSPARENT MELLOMSTRØK/BEIS:

TEKNOS leverer flere ulike transparente mellomstrøkssystemer. Flere opplysninger på forespørsel.

GENERELT:

InnTre har eget blandeanlegg for NCS-farger. De fleste NCS-farger kan leveres på forespørsel. TEKNOL 1881/ 2881, samt NORDICA EKO 3330 kan overmales med alle anerkjente malingstyper.

Levetid for behandlet kledning avhenger av manuell etterbehandling av kappender og spikerhull på byggeplass. 

Inntre Kjeldstad anvender Teknos som malingsleverandør for behandling av utvendig kledning. Avvik i farge og dekkevne kan forekomme både mellom produksjonsserier og sett i forhold til andre leverandørers behandling. Dette er ikke reklamasjonsgrunn.